PKN
Hervormde Gemeente Zijderveld
 
programma 2018 / 2019 programma 2018 / 2019
Programma
 
voor de
Ouderenmiddagen
seizoen 2018-2019

 
Aan alle 70-plussers en alleenstaanden,

Van harte nodigen wij u uit voor de Ouderenmiddagen
in de winterperiode D.V. 2018 - 2019.
De Ouderenmiddagen vinden maandelijks plaats in het Kerkelijk Centrum “De Oude School”.
Op dinsdagmiddag van 14.15 uur (kwart over twee) tot 16.45 uur (kwart voor vijf).
De leiding is in handen van Ds. D. Verkuil.
Op de volgende pagina staan de data en het programma afgedrukt. We hebben getracht om een gevarieerd programma samen te stellen voor u.
Indien u niet in staat bent op eigen gelegenheid de Ouderenmiddagen te bezoeken, dan kunt u contact opnemen met: Dhr. J.A. Ruitenburg,  tel. 0345 64 15 28
of met één van onderstaande dames.  Dan wordt er voor vervoer voor u gezorgd.
Voor verdere inlichtingen kunt u bellen met:
        Liesbeth Verhoeven     tel. 0347 32 88 98
        Adrie de Jong                tel. 0345 64 22 61
        Attie van de Kraats      tel. 0345 64 13 65
Graag tot ziens op de Ouderenmiddagen.
Met hartelijke groeten van alle H.V.D.- dames.
Zaterdag 22 september 2018: Opening Winterwerk
We beginnen deze middag aan een nieuw winterseizoen. Om te benadrukken, dat we gezamenlijk de kerkgemeenschap van Zijderveld vormgeven, gaan dit jaar de ouderen en de jongeren sàmen op pad. Doet u/jij mee?  
U ontvangt voor deze middag een speciale uitnodiging.     

Dinsdag 9 oktober 2018
Dhr. Karel Snijders uit Ter Aar is deze middag bij ons te gast. Hij verzorgt een presentatie met als thema: "Hoor naar mijn gebed". Er worden n.a.v. dit thema beelden op de beamer vertoond met daarbij behorende declamatie en zang.

Dinsdag 13 november 2018: jaarlijks uitje
Dit jaar gaan we een kerstshow in een tuincentrum bekijken.
De jaarlijkse GROEPSFOTO kan dus deze keer in kerstsferen worden gemaakt. Zoals altijd wordt de middag afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Voor deze middag ontvangt u nog een uitnodiging.

Dinsdag 11 december 2018
Er wordt aan gewerkt om de viering van het Kerstfeest weer een sfeervolle bijeenkomst te laten worden. Met muziek, een mooi kerstverhaal en sfeervol gedekte tafels zal dat zeker lukken. De HVD-dames verzorgen aansluitend traditiegetrouw de gezamenlijke broodmaaltijd, waarmee we de kerstviering afsluiten.


Dinsdag 15 januari 2019
Vandaag gaan we in prachtige fotografische beelden de rivier de Lek bewonderen met zijn vele gezichten. Natuurfotograaf Hans Brongers laat u in verrassende beelden allerlei mooie plekjes op en langs de Lek zien. U zult zonder twijfel mooie plekjes herkennen!

Woensdag 20 februari 2019
Net als voorgaande jaren organiseren we een middag samen met de ouderen van de Hervormde Gemeente in Schoonrewoerd. Let erop, dat deze middag plaats vindt op woensdagmiddag. Dit jaar gaan wij op bezoek in Schoonrewoerd, waar dhr. Will uit Everdingen komt vertellen over de verdedigingswerken van de Hollandse Waterlinie.  

Dinsdag 12 maart 2019
Mevr. Jet Sebus en dhr. Henk Rijneveld komen in het nieuwe jaar verhalen vertellen over 100 jaar brug-en sluisbediening. En natuurlijk laten ze ook foto’s van dit werk zien. Ze zijn erg enthousiast om in Zijderveld te over hun belevenissen te komen vertellen.  
Dinsdag 9 april 2019
Als laatste activiteit van het winterprogramma 2018- 2019 staat de Paasviering op de lijst. Behalve met elkaar zingen en luisteren naar een paasverhaal is er ook een gezamenlijke broodmaaltijd. Hopelijk is er een vrolijk voorjaarszonnetje om goed gehumeurd aan deze middag deel te nemen. Hiermee sluiten we het seizoen 2018-2019 af.
 
winter 2014/2015 winter 2014/2015

Het is eind april 2015 en de eerste mooie lentedagen hebben we alweer beleefd. De natuur laat zien, dat de winter nu definitief voorbij is. Tijd om even terug te kijken op het afgelopen seizoen van de Ouderenmiddagen. 
Het nieuwe seizoen 2014-2015 wordt voor de ouderen op 20 september 2014 geopend met een gezellige en mooie autotocht,
uitgezet door Diaken Wim Kemkes. De tocht voert voornamelijk door de Westelijke Betuwe. De vele bereidwillige chauffeurs en hun gasten  genieten volop van de bekende en onbekende plekken, die we onderweg zien. Na een autotocht van ruim een uur, belanden we bij Attie en Cornelis van de Kraats, die ons verwelkomen met koffie of thee en zelfgebakken appeltaart. Daarna kunnen we nog net op tijd aanschuiven bij de zgn. Amerikaanse maaltijd, die wordt afgesloten met een Sing-in.
Het jaarlijkse uitje vindt plaats op 7 oktober 2014. We blijven deze keer zelfs in onze eigen gemeente Vianen en gaan op bezoek in de Grote Kerk in Vianen. Er is een interessante tentoonstelling, maar we gaan ook onder begeleiding de kerk verder bekijken en krijgen van de gids uitleg over het praalgraf van de Graaf van Brederode en het grote orgel.  Na het bezoek aan de kerk, drinken we thee in de oude pastorie. In de Oude School in Zijderveld, waar Attie van de Kraats ons verwelkomt met lekkere soep met ballen, kan iedereen aan slag om zelf  pannenkoeken te bakken en te versieren met allerlei lekkere dingen. Langzaam vult de Oude School zich met de lucht van pannenkoeken en de 'rook' van spiritusbranders....
Heel toepasselijk vertellen Cobie van Stein en Thea Schaafsma op 14 november 2014 als vertegenwoordigers van het Rode Kruis in  Vianen, hoe we als gewone burgers elkaar kunnen helpen bij ongelukken in onze omgeving.  Zo komen we met elkaar te weten, waar de AED-units zich bevinden in Zijderveld en wie er b.v. kan helpen wanneer er onverwacht een reanimatie nodig is. 
De kerstviering is op 16 december 2014. De vele deelnemers zingen weer  met elkaar de bekende kerstliederen  onder  begeleiding op het orgel door Corita Lam.  Het kerstverhaal wordt voorgelezen door dhr. Ruitenburg. Het is een mooi verhaal, dat zich afspeelt in een klein dorp, waar kinderen uit oorlogsgebied voor een kort verblijf worden opgevangen.  En natuurlijk sluiten we zoals ieder jaar af met een broodmaaltijd met soep en kroketten. Bij het verlaten van " De Oude School " ontvangt iedere deelnemer  een nieuwe kalender voor het jaar 2015, uitgereikt door de dominee, met een goede wens voor het komende jaar 2015.
De eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar is op 13 januari 2015. Vakman Willem den Hartog van Rietdekkersbedrijf Den Hartog Riet BV te Leerdam (waar inmiddels de derde generatie aan het roer staat) vertelt met veel liefde en enthousiasme over zijn vak als rietdekker. We horen over de verschillende fases van het rietdekken en zien op de getoonde beelden juweeltjes van rieten daken voorbijkomen. Niet alleen van karakteristieke boerderijen en huizen, maar ook van hooibergen, tuinhuisjes e.d.
Op 10 februari 2015 ontvangen we dhr. Jaap de Kock , afkomstig uit Herwijnen. Hij verschijnt in het zwarte pak, want dat was wat men vroeger aanhad als men " op net ging ". Als je dan boer was, kwam er nog een zwarte pet bij. Hij vertelt een flink aantal komische anekdotes en andere grappige verhalen in Herwijns dialect. Tot slot worden we allen getrakteerd op ambachtelijk bereide advocaat, gemaakt door zijn vrouw Ellie.
Het winterseizoen 2014 - 2015 wordt afgesloten met de  paasviering op dinsdag 24 maart 2015. Dhr. Puper vertelt het Paasverhaal.  Als oud-onderwijzer weet hij met het verhaal als een echte verteller de aandacht van iedereen vast te houden. Ook dit verhaal (net als het kerstverhaal) speelt zich af in de oorlog, met kinderen in de hoofdrol. De paasviering wordt afgesloten met een gezamenlijke broodmaaltijd en een verrassend toetje. Tot slot krijgen alle bezoekers van de HVD/dames en de diaconie een vrolijke bloem en paasgroet mee naar huis.
In het volgende seizoen hopen we weer te zorgen voor leuke en interessante middagen, waarop we u graag verwelkomen.

Namens de HVD-dames,
Liesbeth Verhoeven en Adrie de Jong.

 
 
 

Kerkrentmeesters en notabelen vergadering
datum en tijdstip 20-08-2019 om 20.00 u.
meer details

Moderamen
datum en tijdstip 22-08-2019 om 20.00 u.
meer details

Creche
datum en tijdstip 25-08-2019 om 9:00
meer details

Kerkenraadsvergadering
datum en tijdstip 29-08-2019 om 19.30 u.
meer details

Creche
datum en tijdstip 01-09-2019 om 9:00
meer details

Collectebonnen verkoop op jaarmarkt
datum en tijdstip 07-09-2019 om 09.00
meer details

Creche
datum en tijdstip 08-09-2019 om 9:00
meer details

Creche
datum en tijdstip 15-09-2019 om 9:00
meer details

Creche
datum en tijdstip 22-09-2019 om 9:00
meer details

Creche
datum en tijdstip 29-09-2019 om 9:00
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.