Zondag 9 febr.
18.30 u.          ds. H.L. Versluis                     Veenendaal
Zingen voor de dienst: vm. Ps. 66 : 1; nm. Ps. 66 : 4
Kinderoppas:  Marieke Kemkes en Marieke Kool
Collecten: De eerste collecten is voor de diaconie met bestemming Dorcas, een internationale organisatie voor noodhulp en ontwikkelingssamenwerking.
De tweede collecte is voor de kerk.
Bij de diensten: Zondagavond luisterden we naar “Keuzes maken” n.a.v. Ruth 1. In dit hoofdstuk worden vele keuzes gemaakt. Welke keuzes maken wij in ons leven; toch zeker wel de keuze om op zondag naar de kerk te komen. Daar worden we gevoed met het evangelie van onze hemelse God en Vader. In de samenkomsten op zondag mogen we God de lof toe zingen en kunnen we met en voor elkaar bidden; elkaar ontmoeten en op deze wijze gemeente zijn.  Goede diensten gewenst.
Ziekte en zorg:  Ilona van Dijk – van Tussenbroek, (Diefdijk 16, 4121 KN  Everdingen) mocht weer thuiskomen uit het ziekenhuis, maar moet over 14 dagen wel een herstelbehandeling ondergaan. We denken ook aan hen die thuis ziek zijn en aan hen die zorgen en verdriet hebben.
Kerkbalans: De toezeggingen voor Kerkbalans 2020 hebben het mooie bedrag van € 54.815,75 opgeleverd.  Van de toezeggingen over Kerkbalans 2019 is ruim 100% binnengekomen. Gelukkig heeft iedereen zich aan de toezeggingen gehouden. Namens het college van kerkrentmeesters heel hartelijk dank.
Vrouwenkring:  Lijkt het je leuk om zelf eens een fondant taart te maken? Woensdag 19 februari komen de dames van taartenmakery een workshop geven. Ze hebben tips en leren ons hoe we een mooi maar vooral lekker taartje mee naar huis kunnen nemen!
Je kunt jezelf tot uiterlijk 11 februari opgeven via vrouwenkring@hervormdzijderveld.nl.
De kosten voor deze ochtend zijn €10.   Hartelijke groeten Ina, Yvette, Corita en Renate
Gemeenteavond: Woensdagavond 19 februari wordt er een gemeenteavond gehouden over het thema Orgaandonatie, dit omdat er vanaf 1 juli dit jaar een nieuwe donorwet ingaat. Deze avond wordt verzorgt door de NPV (Nederlandse Patiënten Vereniging) zij zullen ons uitleggen welke gevolgen deze nieuwe wet voor ons heeft en hoe wij als christenen hieraan invulling kunnen geven en zijn er vanuit de Bijbel aan/verwijzingen te vinden. De avond begint om 20.00 uur in het K.C. de Oude School. Ter info: Op 1 juli 2020 gaat de nieuwe donorwet in.  Als de nieuwe donorwet ingaat wordt iedere Nederlander van achttien jaar en ouder verzocht om een keuze te maken over orgaandonatie. Als mensen niet reageren op de vraag van de overheid om een keuze te maken, dan volgt er een herinnering om de keuze door te geven.  Als iemand zes weken na deze herinnering nog altijd niet heeft gereageerd, dan wordt hij of zij in het donorregister geregistreerd onder 'geen bezwaar'. Ook hiervan wordt de persoon op de hoogte gesteld. Mensen die geen orgaandonor willen worden, kunnen dit dus vast laten leggen door te reageren op de oproep. Het grote verschil met de oude situatie is dat iemand die geen donor wil worden en ook niet reageert op de oproep van de overheid, toch terechtkomt in het donorregister.
ZAJW Volleybaltoernooi: Zaterdag 29 februari is het weer tijd voor het jaarlijkse volleybaltoernooi! Geef je op als team van 5 à 7 personen en bedenk een leuke teamnaam. Eén persoon van het team is de teamcaptain. Van deze persoon ontvangen wij op de avond zelf graag het geld voor het gehele team (7 euro per persoon). Kun je geen team maken? Geef je dan individueel op, dan stellen wij een team voor je samen! Heb je zin om mee te doen? Geef je dan op via zajw@live.nl of bij Melanie Noteboom (06-22672622). Opgeven kan tot en met 26 februari. Supporters zijn van harte welkom om de teams te komen aanmoedigen! We zien jullie graag om 19:30 uur in de Wiel in Asperen (Leerdamseweg 39). We gaan er samen weer een gezellige en sportieve avond van maken!

Verantwoording: Tijdens het bezorgen van Lichtspoor heeft Maaike van Zuilen € 10,= ontvangen. De weekcollecten over de maand januari 2020 voor de kerk bedragen totaal  € 1227,95. De uitgangscollecte van zondag 2 februari heeft € 294,91 opgebracht. Door ouderling F. Kool is tijdens bezoek een gift van € 10,00 ontvangen voor de kerk en door de ouderlingen A. Lam en B.de Jong is tijdens huisbezoek een gift van € 50,00 ontvangen voor hetzelfde doel.   Heel  hartelijk dank voor al uw bijdragen.

Maandag        10 febr.           Catechisaties
Donderdag      12 febr.           Meisjesclub