PKN
Hervormde Gemeente Zijderveld
 
WEEK 50 WEEK 50
Zondag 16 dec.             3e Adventszondag
9.30 u.:           ds. D. Verkuil                         Viering Heilig Avondmaal
18.30 u.:         ds. D. Verkuil                        Dankzegging Heilig Avondmaal
Zingen voor de dienst:  vm. 16 dec.: Gez. 10 (Bedezang voor het eten), nm. Gez. 11    (Dankzang na het eten)  
Kinderoppas:  16 dec. Caroline de Wildt; Janine Bruijnes en Marlinde van Eck
Collecten:  Zondag 16 dec. is de eerste collecte voor de diaconie,  de tweede is voor de kerk. In de morgendienst is er een derde collecte; de Avondmaalscollecte bestemd voor Bartimeüs. Een organisatie die mensen helpt, die te maken hebben met een visuele beperking.
Bij de erediensten: De diensten zondag staan in het teken van het Heilig Avondmaal. ’s Morgens staat Jesaja 43: 1-7 centraal. Lees dit gedeelte al eens door. Om erover te mediteren. Het openbaart ons zoveel over wie de Heere is! En hoe Hij werkt, ook onder het nieuwe verbond. Ontvang een rijk gezegende zondag.
Ziekte en zorg: Wat is het rijk wanneer we mogen leven aan de hand van Jezus. Om ook werkelijk al het onze aan Hem te geven. Doe het. Hij kan het dragen. Laat onze Zaligmaker zo een ieder nabij zijn die worstelt met dit leven.
Afgelopen week is mevr. C. den Hartog – Oskam, Sidewendervelt 12 (4122 GM) geopereerd. Zij verblijft nu met haar man tijdelijk in het Emmahuis te Leerdam (Raadsliedenstraat 120, 4142 BV) Beterschap toegewenst!
Overlijden: Afgelopen maandag 10 december is Andries Teunis Brouwer ( ’t Werfje 21 4122 GS) overleden in de leeftijd van 76 jaar. Ik zie hem nog gaan met zijn trekker, richting de Diefdijk, naar de zo vertrouwde plaats voor hem en Meta. Al langere tijd ging het achteruit met zijn gezondheid. Na ziekenhuisopname en verblijf in zorgcentrum Beatrix vond hij zijn laatste thuis hier op aarde in zorgcentrum Oranjehof in Buren. Wanneer ik met hem sprak viel me zijn groot ontzag voor God op. We condoleren Meta en de kinderen met deze lege plaats die er nu gekomen is. Aanstaande maandagmiddag zal de begrafenis plaatsvinden op de begraafplaats alhier.
Tenslotte: We hebben als ik dit schrijf de kerstmiddag voor de ouderen en alleenstaanden in de gemeente achter de rug. Het is mooi en goed om ook op deze wijze met elkaar op te trekken. Op allerlei manieren komen we als deel van de gemeente samen in dit winterseizoen. Laten we er dankbaar voor zijn en er onze geestelijke en eeuwige winst mee doen, tegelijk met een stuk gezelligheid en er voor elkaar zijn. Met een hartelijke groet uit de pastorie,  D. Verkuil

Jubileum:  Donderdag 20 dec. hopen Gerrit en Trijnie van Dijk – Versluis 55 jaar getrouwd te zijn. Een lange periode waarin de fijne dingen van het leven ervaren mochten worden, maar ook zorgen en verdriet bleven jullie niet bespaard. Wat is het een zegen om een Vader in de hemel te hebben Die over je leven waakt.   Een fijne dag gewenst met kinderen kleinkinderen en familie. Dank God in alles. Want dit is de wil van God in Christus Jezus voor u. (1 Tess. 5 : 18).
Gebedskring: Maandag 17 dec. komt de Gebedskring bijeen om 20.30 u. in de consistorie.
Kerkradio:  Dinsdag 18 dec. zal er weer een uitzending van de Kerkradio zijn. De uitzending begint om 19.30 u. De meditatie zal die avond verzorgd worden door Aart Bronkhorst.
Gesprekskring: De Gesprekskring komt bijeen op dinsdagavond 18 dec. om 20.15 u. in de consistorie.
Kerstzangavond.  Op D.V. zaterdag 22 december wordt in de Hervormde Kerk van Zijderveld  een Kerstzangavond gehouden. Deze zangavond wordt georganiseerd door de plaatselijke Chr. Gem. Zangver. “ Laudate Dominum Dit koor staat o.l.v. Reijco Roseboom. Het koor wordt versterkt met een aantal zangers uit Zijderveld en omstreken.
Gastkoor is dit jaar het Haaftensch Mannenkoor uit Haaften, o.l.v. Herman van Iterson.
De meditatie wordt verzorgd door ds. D. Verkuil, hervormd predikant te Zijderveld.
Naast de koorzang is er veel ruimte voor samenzang, die ook wordt begeleid door Reijco Roseboom.
Alle belangstellenden worden hartelijk uitgenodigd om zich zingend en luisterend voor te bereiden op het naderend Kerstfeest. De zangavond begint om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur en de toegang is gratis. Wel is er bij de uitgang een collecte ter bestrijding van de onkosten. U wordt na afloop in het kerkelijk centrum koffie, thee of fris aangeboden.
                                                        Chr. Gem. Zangver. “ Laudate Dominum

Ga mee op de boot: Zijderveld naar het einde van de wereld!
Wist u dat er in Rusland miljoenen mensen leven, die nog nooit hebben gehoord van Jezus? Stichting Friedensstimme helpt christenen in Rusland om aan anderen het Evangelie te brengen. Letterlijk tot aan het einde van de wereld. Of het nu de Chanten zijn, die middenin de Siberische Taiga leven of aan de oevers van de Barentszzee waar de Nenets wonen. Zij gaan erheen omdat God hen riep! Dat is belangrijk! Veel mensen hebben een uiterst triest leven zonder hoop en zijn verslaafd aan alcohol. God zegent dit werk. Mensen komen tot geloof en breken met hun oude leven. Wanhoop maakt plaats voor diepe levensvreugde.

Wat kunnen wij van deze Russische evangelisten leren? Daar gaan we tijdens de thema-avond  meer over horen van onze gastspreker en samen over nadenken. Ga je mee naar het einde van de wereld? Jong en oud zijn van harte welkom!
Datum: D.V. maandag  14 januari 2019; Tijd: 19.30-21.30 uur; Locatie: Kerkelijk Centrum,
Toegang: neem uw boardingpas mee! (houdt uw brievenbus in de gaten)  (Namens de ZEC en JV).
 
Verantwoording: Tijdens het bezorgen van Lichtspoor is door Teuni van der Gun € 15,= ontvangen.  De uitgangscollecte van zondag 2 december bedraagt  € 333,40.  Hartelijk dank voor deze gave en collecte.
Agenda in het kort:
Maandag        17 dec.            Catechisaties / Gebedskring
Dinsdag          18 dec.            Kerkradio / Gesprekskring
Woensdag      19 dec.            Meisjesclub / Jongensclub
Donderdag      20 dec.           Tienerclub                                                          
Tenslotte:  Met een hartelijke groet, Aart Bronkhorst
 
terug
 
 

Creche
datum en tijdstip 07-03-2021 om 9:00
meer details

Creche
datum en tijdstip 14-03-2021 om 9:00
meer details

Gebedskring
datum en tijdstip 15-03-2021 om 20.00
meer details

Bijbelkring
datum en tijdstip 17-03-2021 om 20.15 u.
meer details

Creche
datum en tijdstip 21-03-2021 om 9:00
meer details

Vrouwenkring
datum en tijdstip 24-03-2021 om Vanaf 9.45 uur koffie en thee, 10.00 uur beginnen we.
meer details

Creche
datum en tijdstip 28-03-2021 om 9:00
meer details

Creche
datum en tijdstip 04-04-2021 om 9:00
meer details

Creche
datum en tijdstip 11-04-2021 om 9:00
meer details

Creche
datum en tijdstip 18-04-2021 om 9:00
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.