WEEK 42-43 WEEK 42-43
18.30 u.          ds. P.G.I. van de Berg           Asperen
Zingen voor de dienst: vm. Ps. 46 : 1;  nm. Ps. 46 : 4
Kinderoppas:  Annika Maaijen en Marlinde van Eck
Collecten: De eerste collecte is voor de diaconie. De tweede collecte is voor de kerk. De derde collecte is de najaarszendingscollecte bestemd voor de G.Z.B. De zendingsbond die wereldwijd het evangelie uitdraagt.

Zondag 27 okt.
9.30 u.            prop. A.M. van Mourik           Driebruggen
18.30 u.          ds. G. van Goch                    Scherpenzeel
Zingen voor de dienst: vm. Ps. 47 : 1;  nm. Ps. 47 : 3
Kinderoppas:  Caroline de Wildt en Lize Kortlever

Bij de erediensten: Zondagmorgen hoop ik bij de jongelui in Vorstenbosch de Bijbel te openen. We doen dit rondom het thema ‘Verbonden-zijn’. Van de verschillende kanten die er aan dit thema zitten richt ik me op hoe God de verbinding met de mens onderhoudt. Dit is een wezenlijke vraag en hoe rijk is het om daar samen met de jongeren van de gemeente bij stil te staan. Met als doel uit deze verbondenheid van God met ons te leven! Want we mogen als christenen een God dienen Die deze verbinding met ons zoekt. Daar kunnen we ons alleen maar over verwonderen, in geloof. De zondag daarna heb ik een vrije zondag in verband met de herfstvakantie.
Ziekte en zorg: We leven mee met dhr. G. van Bruggen, Schoolstraat 4 (4122 GA) die in het UMC te Utrecht verblijft. Ook hier mag u uitzien naar de nabijheid van die God Die Zich ontfermt over ons mensen.
Vakantie: Tijdens de herfstvakantie laat ik de werkzaamheden ook even rusten. In voorkomende gevallen kunt u contact opnemen met de scriba of wijkouderling.
Groet: Terwijl het herfst is, dient zich ook deze gelijknamige vakantie aan. Het is een week die met name de kinderen en jongeren betreft. Geniet ervan! En ik benieuwd met wat voor soort ontspannende activiteiten we zaterdagmiddag tijdens het jeugdweekend met elkaar optrekken. Ik zie er weer naar uit. Met een hartelijke groet, ds. Verkuil.

Jarig: De kerkenraad heeft een wijziging ingevoerd voor het vermelden van jarige gemeenteleden. Dit gebeurde tot nog toe voor gemeenteleden van 75 jaar en ouder. Vanaf heden wordt dit 78 jaar en ouder. Dinsdag 22 okt. hoopt dhr. E. Vink ( Dorpsweg 42, 4122 GH) 80 jaar te worden; Vrijdag 1 nov. dhr. T. van de Berg (Dorpsweg 30, 4122 GG) 82 jaar en zaterdag 2 nov. mevr. P.H. Kemkes – de Vries (Kerkweg 6, 4122 GC) 84 jaar. Wat een zegen en dankbaarheid om zo`n hoge leeftijd te mogen bereiken. Jarigen van harte gefeliciteerd; een fijne verjaardag gewenst met allen die jullie lief en dierbaar zijn. Lees in dit verband Ps. 47 : 6, want God is een burg en toeverlaat.
Verkiezing: Met grote dankbaarheid mogen we vermelden dat Marcel van Ballegooijen het ambt van ouderling; Cornelis van de Kraats en Jaap Blokland het ambt van diaken mochten aanvaarden. Cees van der Lee had niet de vrijmoedigheid het ambt van ouderling-kerkrentmeester te aanvaarden. Voor de verkiezing in het college van notabelen heeft Winand Maaijen zijn verkiezing aanvaard, terwijl Nico Kool daar geen vrijmoedigheid voor had. Allen die een beslissing hebben genomen: Gods zegen gewenst over de genomen beslissing.
Catechisaties: In verband met de herfstvakantie is er maandag 21 oktober geen catechisatie.  We zien jullie weer graag op maandag 28 oktober.  We gaan dan met de jongste groep vanaf 19.00 uur op pad In het voetspoor van Noach. Noach is iemand die tegen de stroom in roeit. Noach is als volgeling van God niet populair. Maar ook al lachen de mensen hem uit, hij gaat door met het bouwen van de ark.  Met de tweede groep gaan we vanaf 20.00 uur nadenken over het zondaar zijn. Een vraag die de Bijbel ons stelt is: Wat moet je met je zonden? Om op die vraag antwoord te geven lezen we Psalm 51. Lees deze thuis vast door. Welkom! Rook Verkaik.
Kerkradio: Dinsdag 29 okt. kunnen u en jullie weer luisteren naar een uitzending van de Kerkradio. De uitzending begint om 19.30 u. en de meditatie die avond wordt verzorgd door oud. Floor Kool.
Gesprekskring: Dinsdag 29 okt. komt de Gesprekskring bijeen om 2015 u. in de consistorie.
Collectebonnen: Zaterdag 2 nov. worden er weer collectebonnen verkocht van 10.30 u – 11.30 u. in het K.C.  Collectebonnen kunnen ook vooraf digitaal besteld worden via de mail: kerkbonnen@hervormdzijderveld.nl .
ZAJW:  Het ZAJW gaat zaalvoetballen!! En wel op D.V. zaterdag 9 november 2019 om 19.30 uur bij de Wiel, Leerdamseweg 64 in Asperen.  Op deze eerste avond van het Zaterdag-Avond-Jeugdwerk seizoen hopen we met elkaar te gaan zaalvoetballen in De Wiel. De avond start om 19.30 uur. Geef jezelf met je team (minimaal 6 personen) alvast op via zajw@live.nl of 06-38207044. Geen compleet team? Geen nood, geef jezelf op en wij stellen een team samen. Tot dan!!
Verantwoording: Ontvangen bij het bezorgen van Lichtspoor door Teuni v.d. Gun € 14,= en Pie v.  Meeteren € 5,=.
Zondag           27 okt.                         Jeugdvereniging
Maandag        28 okt.                         Catechisaties
Dinsdag          29 okt.                         Kerkradio / Gesprekskring
Woensdag      30 okt.                         Jongensclub / Bijbelkring
Donderdag      31 okt.                         Tienerclub
Zaterdag         2 nov.                          Collectebonnen
Zaterdag         9 nov.                         ZAJW
Tenslotte: Met een hartelijke groet Aart Bronkhorst

datum en tijdstip 06-12-2020 om 9:00

datum en tijdstip 07-12-2020 om 19.00

Catechisatie Follow Me 12 t/m 15
datum en tijdstip 07-12-2020 om 19:00

Catechisatie Follow Me Next 16 t/m 19 plus
datum en tijdstip 07-12-2020 om 20:00

datum en tijdstip 13-12-2020 om 9:00

datum en tijdstip 14-12-2020 om 20.00

datum en tijdstip 16-12-2020 om Vanaf 9.45 uur koffie en thee, 10.00 uur beginnen we.

datum en tijdstip 20-12-2020 om 9:00

datum en tijdstip 25-12-2020 om 9:00