Zondag 26 jan.
18.30 u.          dhr. D.A. Burggraaf                Arkel
Zingen voor de dienst: vm. Ps. 64 : 1 en 9; nm. Ps. 64 : 10
Kinderoppas:  Jantine Sterk en Richard Kool
Collecten: De collecten voor deze zondag zijn:  De eerste voor de diaconie. De tweede collecte is voor de kerk;

Ziekte en zorg: Voor zover bekend liggen er geen gemeenteleden in het ziekenhuis. Wel zijn er in de thuissituatie zieken en / of gemeenteleden die te maken hebben met voortschrijdend ouderdom, wat ook de nodige zorgen met zich meebrengt. We denken aan hen die verdriet en zorgen hebben, wat vaak in stilte ervaren wordt, omdat het niet publiekelijk bekend is. Laten we deze gemeenteleden in ons gebed niet vergeten.
Overleden: Woensdag 15 jan. heeft Aart Leendert Cornelis van Weverwijk het tijdelijke met het eeuwige moeten verwisselen in de leeftijd van 76 jaar. Aart van Weverwijk woonde met zijn zuster en zwager aan de Bolgerijsekade 5,(4121ER  Everdingen). Een stille, rustige en misschien wat teruggetrokken persoon, die zijn eigen leven leidde aan de Bolgerijsekade. Dinsdag heeft de afscheidsdienst plaats gevonden in het Kerkelijk Centrum, waarna hij begraven is op de begraafplaats in Zijderveld. We condoleren zijn zuster en zwager en bidden hen Gods troost en nabijheid toe. Ook in deze verdrietige tijd wensen we u toe Gods liefdevolle nabijheid.
Jarig:  Woensdag 29 jan. hoopt mevr. A.C. van Ochten – den Hartog (Kerkweg 25, 4122GB) haar verjaardag te gedenken. Zij wordt dan 79 jaar. Een goede en fijne geboortedag met allen die in liefde om je heen staan en een gezegend nieuw levensjaar gewenst.
Ouderen van de gemeente:  We denken aan de ouderen van de gemeente die elders wonen of verblijven. Dat zijn:
Fam. Oskam – Klijn ,  Eiland 1, 4143 EN  Leerdam.   Hendrik kamer 308 bakboord en  Trijnie kamer 309 bakboord.
Mevr.  J. Sleeuwenhoek – den Braber,  Eiland 112, 4143 EV Leerdam.
Zij wonen in Zorgcentrum  “Huis ter Leede”  te  Leerdam.
In Linge`s zorglandgoed te Rumpt:  Dhr. C.B. Sleeuwenhoek,   Waaiakkerlaan 2, 4156 AV  Rumpt     kamer 24
In zorgcentrum “Lingestein “ te Leerdam:  Dhr. J.H. Kemkes,   Lingesteynplantsoen 73, 4141 GJ  Leerdam.
Koffiedrinken: Zondagmorgen drinken we na de dienst in het K.C. met elkaar koffie/thee of fris. Een goed moment om elkaar te ontmoeten en op een ontspannen wijze met elkaar van gedachten te wisselen.
Kerkbalans 2020: De landelijke actie Kerkbalans met als thema “Geef voor je Kerk” komt er binnenkort weer aan. In Zijderveld zullen de kerkrentmeesters en notabelen daarvoor bij u aan de deur komen. Dat zal zijn in de periode tussen 18 januari 2020 en 1 februari 2020. Een gezonde financiële situatie is belangrijk voor de kerk. Daarom vragen we elk jaar aan al onze leden om een bijdrage. Het is een vrijwillige bijdrage, maar we kunnen niet zonder! De inkomsten uit Kerkbalans vormen de financiële basis voor onze kerk. We hopen dan ook dat we, net als voorgaande jaren, weer op u mogen rekenen.
Foodmarkt en talentenveiling: Save the Date Actiedag 2020: Alvast voor in de agenda: 18 april 2020 van 17.30 tot 20.00 uur.   We gaan een foodmarkt organiseren. Kom met een lege maag, want er is keuze genoeg uit lekker eten.  Ook kunt u volop uw talenten inzetten of juist bieden op de talenten van anderen, want we houden tijdens de markt een talentenveiling!  Flessenactie: begint u alvast met sparen van uw statiegeldflessen? Deze hopen we ook in april bij u op te mogen halen.  Meer informatie volgt via de huis aan huis flyer eind februari. Hartelijke groeten, commissie actiedag.
OJW (Open Jeugdwerk): Bowlen, altijd gezellig! Ben jij tussen de 12 en 15 jaar, en heb je nog een lege agenda op zaterdagavond 1 februari 2020? Dan kun je gezellig met ons mee gaan bowlen in Asperen. We verzamelen om 19.30 u. en doen dat dit keer in Nieuwland in het gebouw ´Onder de Toren´ (Kerkstraat 5) Kosten: €5,- Het duurt tot ongeveer 21.45 u. Opgeven voor woensdag 29 januari via: rubenheikoop@hotmail.com of stuur ff een berichtje naar 06-11498253.
Ringweekend: Het is bijna weer zo ver, Ringweekend 2020. Dit jaar is het thema: Timeless. Wij vinden het fantastisch als je er ook dit jaar weer bij bent! Ben je nog nooit mee geweest, maar ben je 15 jaar of ouder en wil je dit geweldige weekend ook mee maken? Je bent van harte Welkom. Houd dan 21 t/m 24 februari 2020 vrij en geeft je op!!  Mail naar ringweekend@live.nl. Volg ons op Facebook(facebook.com/ringweekend) en Instagram (instagram.com/ringweekend)                        De Ringweekendcommissie
Collectebonnen: De collectebonnen zijn voortaan op de eerste maandagavond van de maand te koop tussen 19.00 en 20.00 uur aan de Zijderveldselaan 40 in Zijderveld. De eerstvolgende keer is op 3 febr. 2020.
Er is een mogelijkheid om vooraf collectebonnen te bestellen en te betalen. Als u per e-mail reserveert, dan komen ze voor u klaar te liggen en kunt u ze na betaling direct meenemen. Mailen kan naar kerkbonnen@hervormdzijderveld.nl  en tegelijkertijd kunt u het bedrag overmaken naar NL08 RABO 0335 3072 80.
Verantwoording: De opbrengst van de diaconiecollecte over de maand december bedroeg: € 1114.63. De collecte op kerstavond bestemd voor Lesbos  heeft € 407.81 opgebracht.
 Hartelijk dank voor deze collecten.
Maandag 20 febr. – Zaterdag 1 febr.  Kerkbalans
Maandag        27 jan.             Catechisaties
Woensdag      29 jan.             Meisjesclub
Zaterdag         1 febr.             OJW
Maandag        3 febr.             Collectebonnen
Tenslotte:       Met een hartelijke groet, Aart Bronkhorst

Bijbelkring
datum en tijdstip 28-10-2020 om 20.15 u.

datum en tijdstip 28-10-2020 om Vanaf 9.45 uur koffie en thee, 10.00 uur beginnen we.

datum en tijdstip 01-11-2020 om 9:00

datum en tijdstip 02-11-2020 om 19.00