PKN
Hervormde Gemeente Zijderveld
 
WEEK 39 WEEK 39
Zondag 29 sept.
9.30 u.            ds. J. Vis                                Meerkerk
18.30 u.          ds. C. Mijderwijk                    Meerkerk
Zingen voor de dienst: vm. Ps. 43 : 1;  nm. Ps. 43 : 3
Kinderoppas:  Renate Kok en Joram het Lam
Collecten:  De eerste collecte is voor de diaconie met bestemming het Werelddiaconaat; de tweede collecte is voor de kerk.

Bij de erediensten: God roept mensen bij Zich die Hem dienen. Daar zit een verborgen kant aan, tegelijk wordt Zijn werk zichtbaar in de zondagse samenkomsten in Zijn naam. Laten we toch steeds weer beseffen hoe rijk en bijzonder het is om God te mogen dienen. Ontvang een rijke zondag.
Ziekte en zorg: In psalm 4 worstelt David met het leven. Daarin staat hij voor velen van ons dichtbij. Wat geeft hem houvast? ‘Weet toch…’, zo belijdt hij op een gegeven moment. Lees deze psalm eens na wat David mag weten. Laat het voor u en jou die in moeite verkeert ook tot houvast mogen zijn
Huwelijk: Op vrijdag 4 oktober hopen Arnold van de Kraats en Gerine Blokland in het huwelijk te treden. Na ’s middags elkaar in Vianen het ja-woord gegeven te hebben is er om 19.00 uur een kerkdienst in De Hoeksteen, Groenekade 7 Vianen. Het bruidspaar gaat wonen: Van Hoevestraat 39, 4141DM Leerdam. Van harte gefeliciteerd met deze blijde gebeurtenis in jullie leven. Ontvang een schitterende dag en dat met allen die jullie lief zijn.
Ga met God, laat Hij met jullie zijn heel je leven.
Catechese: Maandagavond 30 september wordt een ieder van de jongelui weer verwacht bij de catechisaties. Hier volgt nogmaals de indeling: om zeven uur is er de eerste groep van 12 – 15 jaar; de tweede groep van 16+ begint om acht uur. Heb een goede en mooie tijd met elkaar onder leiding van dhr. Verkaik.
Tenslotte: ‘Kom, doe mee!’ Zo hoorden we afgelopen zondag. Wie Nehemia hoorden spreken werden zogezegd enthousiast. En ze grepen moed. In die geloofshouding mogen we weer dit nieuwe seizoen ingaan. Met een hartelijke groet,  Ds. Verkuil

Ouderen: Ouderen: We denken aan onze ouderen die elders wonen of verblijven:                
In  “Huis ter Leede”  te  Leerdam:  De fam. Sleeuwenhoek – den Braber,  Eiland 112, 4143 EV Leerdam.
Fam. Oskam – Klijn ,  Eiland 1, 4143 EN  Leerdam,  Hendrik kamer 308 bakboord en Trijnie kamer 309 bakboord.
In  “Lingestein “ te Leerdam:  Dhr. J.H. Kemkes, Lingesteynplantsoen 73, 4141 GJ  Leerdam.
Het is fijn als ouderen die wonen of verblijven een levensteken ontvangen van de thuisgemeente.  Ook de ouderen die nog wel thuis kunnen wonen mogen we niet vergeten, ook zij zijn vaak afhankelijk van zorg. Een kaartje of een bezoekje is vaak heel erg welkom en maakt ook dat ouderen zich niet vergeten voelen.
Clubs en verenigingen: Nu het winterwerk weer is begonnen, gaan de clubs en verenigingen weer draaien en kunnen we elkaar weer met regelmaat ontmoeten in het K.C. Samen de Bijbel te onderzoeken, ieder op zijn eigen niveau, is een zeer noodzakelijke bezigheid en heel leerzaam. Ook spel en ontspanning zal en mag zeker niet ontbreken. Deze week zijn de Jongensclub; de Tienerclub; de Bijbelkring en de Vrouwenkring al begonnen. Zondag 29 sept. begint de Jeugdvereniging en maandag 30 sept. beginnen de catechisaties weer. Kijk op de website voor de juiste tijden. Iedereen leerzame en fijne avonden gewenst.   “Kom, doe mee!”.
Kerkradio: Dinsdag 1 okt. kunt u weer luisteren naar een uitzending van de Kerkradio. De uitzending begint om 19.30 u. en de meditatie wordt die avond verzorgt door oud. Bart de Jong.
Gesprekskring: Op DV dinsdag 1 oktober komt de Gesprekskring weer bij elkaar.  Aanvang 20.15 uur in de consistorie. Belangstellenden zijn van harte welkom.  We willen dit seizoen met elkaar in gesprek gaan rondom het Bijbelboek Johannes.
Solidariteitskas: Van maandag 23 t/m zaterdag 28 september kunt u de notabelen en kerkrentmeesters weer bij u aan de deur verwachten voor het ophalen van de solidariteitskas. De € 10 komt voor de helft ten goede aan onze eigen gemeente. De andere helft gaat naar de PKN, waarmee andere gemeenten ondersteund kunnen worden.
2e Kans kleding- en speelgoedbeurs: Op zaterdag 28 september wordt de 2e kans beurs gehouden van 09.30 - 11.30 uur In Kerkelijk Centrum “de Oude School” .  Verkoop van kinder- en tienerkleding (herfst/winter, vanaf maat 80) speelgoed en baby-artikelen. Nieuw in onze collectie: (jong-)volwassenen kleding (tot ca. 50 jaar)  Kom, kijk en koop. De opbrengst is: 50% voor de inbrenger en 50% voor de chr. jeugdclubs Zijderveld.   Voor Informatie over en/of aanmelding van verkoop van kleding/speelgoed kunt u t/m woensdag 25 september contact opnemen met: Anne-Marie Meerkerk 0345-502125/ kledingbeurszijderveld@hotmail.com
Collectebonnen: Zaterdag 5 okt. worden er weer collectebonnen verkocht van 10.30 u – 11.30 u. in het K.C.  Collectebonnen kunnen ook vooraf digitaal besteld worden via de mail: kerkbonnen@hervormdzijderveld.nl .
Verantwoording: Tijdens bezoek is door ouderling B. de Jong een gift van € 50,00 ontvangen voor de kerk. Hartelijk dank voor uw financiële bijdrage.
Agenda in het kort:
Zaterdag                     28 sept.                      2e kans kleding- en speelgoedbeurs                                                                                                                                                                                                                                                                                     9.30 u.- 11.30 u. K.C. “De Oude School”
Zondag                       29 sept.                       Jeugdvereniging
Maandag                    30 sept.                       Catechisatie
Dinsdag                      1 okt.                          Kerkradio / Gesprekskring
Zaterdag                     5 okt.                          Collectebonnen
Tenslotte:  Met een hartelijke groet, Aart Bronkhorst
 
terug
 
 

Creche
datum en tijdstip 06-12-2020 om 9:00
meer details

Collectebonnen verkoop
datum en tijdstip 07-12-2020 om 19.00
meer details

Catechisatie Follow Me 12 t/m 15
datum en tijdstip 07-12-2020 om 19:00
meer details

Catechisatie Follow Me Next 16 t/m 19 plus
datum en tijdstip 07-12-2020 om 20:00
meer details

Creche
datum en tijdstip 13-12-2020 om 9:00
meer details

Gebedskring
datum en tijdstip 14-12-2020 om 20.00
meer details

Vrouwenkring
datum en tijdstip 16-12-2020 om Vanaf 9.45 uur koffie en thee, 10.00 uur beginnen we.
meer details

Creche
datum en tijdstip 20-12-2020 om 9:00
meer details

Creche
datum en tijdstip 25-12-2020 om 9:00
meer details

Creche
datum en tijdstip 27-12-2020 om 9:00
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.