WEEK 33 - 34 WEEK 33 - 34
9.30 u.            Prop. P. van der Schee                     Hoevelaken
18.30 u.          Prop. T. Overbeeke                           Gouda
Zingen voor de dienst:  vm.  Ps. 91 : 1; nm. Ps. 91 : 5
Kinderoppas: Esther Kool en Lisanne van Ballegooijen.
Collecten: De eerste collecten is voor de diaconie.  De tweede collecte is voor de kerk en de derde collecte is bestemd voor het orgelfonds.
De collecten zullen na afloop van de dienst plaatsvinden bij de uitgang in collecteschalen.

Zondag 23 aug.
9.30 u.            ds. H.P. Brendeke                 Hagestein
18.30 u.          ds. D. Verkuil
Zingen voor de dienst:  vm.  Ps. 92 : 1; nm. Ps. 92 : 7.
Kinderoppas:  Anne-Linde Koken Sophie van Eck.
Collecten: De eerste collecten is voor de diaconie. De diaconie wil deze collecte zondag 23 augustus bestemmen voor hulp aan het zwaar getroffen Beiroet, en dan via het Christelijk noodhulpcluster, die zijn ter plekke en komen in actie voor de zwaarst getroffen inwoners van Beiroet. De armste inwoners, en de vele vluchtelingen en migranten. Alle hulp is daarbij dringend nodig.                        De tweede collecte is voor de kerk.
Nu de kerkdiensten i.v.m. de coronamaatregelen op een andere manier worden ingevuld willen we u toch de mogelijkheid geven om uw financiële bijdrage te leveren aan onze gemeente en het diaconale werk. Indien u wilt geven kan dit door uw bijdrage over te maken naar bankrekening NL34 RABO 0335 3449 33 voor de kerk en bankrekening NL13 RABO 0358 4154 03 voor de Diaconie. Ook is er de mogelijkheid om online te geven via Givt. Ook hier kunt u uw keuze voor kerk of diaconie aangeven.   Op onze website vindt u hierover meer informatie.

Bij de erediensten: Zondagavond 23 augustus hoop ik weer in uw midden voor te gaan. Jezus spreekt ergens over volharden tot het einde. Laten we de erediensten ook zo mogen ontvangen. Ja, dat het een plaats is waar Jezus ons bij de hand grijpt, vasthoudt en onmiskenbaar verder leidt naar Zijn Koninkrijk.
Ziekte en zorg: We leven mee met Willemien Leuvenink – Maris, Bickelenberg 22 (4122GW) en met andere gemeenteleden van wie we weten dat zij zorgen kennen.
In de afgelopen tijd is dhr. H.J. Kemkes verhuisd naar zorgcentrum Isselwaerde
Kronenburgplantsoen 3, kamer 22, 3401 BN IJsselstein
Op allerlei manieren lopen we bij tijden op tegen dat wat begrenst, pijn doet, het leven van zijn zorgvolle kant laat zien. Het is niet vanzelfsprekend om daarin het geloof te beoefenen dat de Heere ons ziet, kent en leidt. Laten we daarom voor elkaar bidden dat dit geloof ons deel mag zijn. Om Zijn Naam te eren.
Groet: Inmiddels ben ik weer officieel voor 50% aan het werk gegaan. Dat voelt goed en stemt tot grote dankbaarheid. De Heere is goed. Laten we vanuit het gemeenschappelijke geloof in Zijn Naam met vertrouwen vooruit zien.
Met een hartelijke groet vanuit de pastorie,  D. Verkuil

Jarig: Vrijdag 21 aug. hoopt Huib Koedam, ( Zijderveldselaan 64a, 4122 GR) 79 jaar te worden. Gefeliciteerd met deze dag en allen die in liefde rondom je heen staan. Ga ook in dit nieuwe levensjaar met God, want: De HEERE is het die voor u uitgaat. Hij zal met u zijn. Hij zal u niet loslaten en u niet verlaten. Wees niet bevreesd en wees niet ontsteld. (Deut. 31 : 8)
Kerkradio: De volgende uitzending van de Kerkradio is op dinsdag 18 aug. en begint om 19.30 u.  U en jullie kunnen tijdens deze uitzending luisteren naar Psalmen en geestelijke liederen.
Kerkdiensten: De kerkenraad heeft een wijziging aangebracht voor het uitnodigen van personen tijdens de kerkdiensten. I.v.m. de coronamaatregelen mogen er max. 60 personen in de kerk aanwezig zijn.
De wijziging is als volgt: Voor het deelnemen aan de kerkdiensten kunnen u en jullie zich digitaal of telefonisch aanmelden.  Iedere week moet apart aangemeld worden, dat kan van maandagochtend tot en met vrijdagmiddag 12.00 u. Digitaal: kerkdienst@hervormdzijderveld.nl   of tel. 0345-642259.
U dient zich aan te melden voor de ochtend- of avonddienst en aan te geven met hoeveel personen de dienst bezocht wordt.                                                                                                                                                Er mogen 4 of 5 personen meezingen tijdens de dienst. U of jullie kunnen hiervoor uitgenodigd worden; het kan ook aangegeven worden tijdens de digitale of telefonische aanmelding.  U en jullie worden toegelaten tot de kerkdienst op volgorde van aanmelding. Discussie over de aanmelding is niet mogelijk.
Met ingang van zondag 26 juli krijgen de jongeren van 12 t/m 25 jaar, om de 14 dagen, voorrang tijdens de avonddienst. (uiteraard dienen ook zij zich aan te melden)   De kerkenraad wil deze groep jongeren de ruimte geven elkaar te blijven ontmoeten in de kerk en ze zo betrokken te laten blijven bij de gemeente.    Naast de jongeren zullen er ook ouderen worden toegelaten om het getal 60 in de kerk vol te krijgen.
Wanneer er niet voldoende aanmeldingen zijn voor de kerkdiensten zullen gemeenteleden telefonisch benaderd worden om de diensten te bezoeken.
Crèche:  Ben je crècheoppasser? Dan graag even je huidige telefoonnummer doorgeven aan Sanne van Duuren (oppas@hervormdzijderveld.nl).
Verantwoording: Tijdens het bezorgen van Lichtspoor is door Pie van Meeteren € 10,= ontvangen. Hartelijk dank voor deze gave.
Dinsdag          18 aug.                        Kerkradio
Tenslotte:   Met een hartelijke groet,  Aart Bronkhorst.

datum en tijdstip 30-09-2020 om vanaf 9.45 uur koffie en thee. 10.00 uur beginnen we.

datum en tijdstip 04-10-2020 om 9:00

datum en tijdstip 05-10-2020 om 19.00

datum en tijdstip 11-10-2020 om 9:00

datum en tijdstip 18-10-2020 om 9:00

datum en tijdstip 25-10-2020 om 9:00

datum en tijdstip 28-10-2020 om Vanaf 9.45 uur koffie en thee, 10.00 uur beginnen we.

datum en tijdstip 01-11-2020 om 9:00

datum en tijdstip 02-11-2020 om 19.00