PKN
Hervormde Gemeente Zijderveld
 
WEEK 24 WEEK 24
Zondag 14 juni.              
9.30 u.            Ds. J. Vis                                Meerkerk
18.30 u.          Ds. D. Verkuil
Zingen voor de dienst:  vm.  Ps. 84 : 6; nm. Ps. 82 : 2.
Collecten: De eerste collecten is voor de diaconie.  De tweede collecte is voor de kerk.  De collecten zullen na afloop van de dienst plaatsvinden bij de uitgang in collecteschalen.
Nu de kerkdiensten i.v.m. de coronamaatregelen op een andere manier worden ingevuld willen we u toch de mogelijkheid geven om uw financiële bijdrage te leveren aan onze gemeente en het diaconale werk. Indien u wilt geven kan dit door uw bijdrage over te maken naar bankrekening NL34 RABO 0335 3449 33 voor de kerk en bankrekening NL13 RABO 0358 4154 03 voor de Diaconie. Ook is er de mogelijkheid om online te geven via Givt. Ook hier kunt u uw keuze voor kerk of diaconie aangeven.   Op onze website vindt u hierover meer informatie.

Bij de erediensten: Zondagavond hoop ik weer in uw midden voor te gaan. De preek is inhoudelijk een vervolg op de dienst van Pinkstermorgen. Toen werden we meegenomen naar Jezus’ oogstfeest. Nu luisteren we naar de oogst die er zal zijn bij de voleinding van de wereld. We lezen Handelingen 2:14-21 en Openbaring 14: 6-20.
Ziekte en zorg: In het UMC te Utrecht verblijft Pim van Duuren (Grutto 45, 4231 EN, Meerkerk). We dragen hem en zijn gezin op in uw voorbede. Om te bidden dat ze in deze tijd van beproeving de weg naar de Heere steeds zullen gaan; om te bidden om herstel; om te bidden voor kracht; en wat er zo in ons hart komt om te bidden voor dit gezin.  Strijdt zo met hen mee in de gebeden.
Groet: Langzamerhand pak ik wat meer bezigheden op. Dat stemt tot grote dankbaarheid. Zoals al eerder gezegd: wie heeft meegeleefd tot hier toe – op welke wijze dan ook: dank. Op allerlei manieren heeft de Heere laten merken voor mij en ons gezin te zorgen. Dat doet Hij ook door mensen heen. In vertrouwen op onze goede God mogen u, jij en ik onze weg gaan.                             Met een hartelijke groet, ook van mijn vrouw, Ds. Verkuil

Jarig: Maandag 15 juni hoopt mevr. S.A. van Eck – Schoenmaker (Zoowijkseweg 2a, 4107LL  Culemborg) haar verjaardag te gedenken. Zij hoopt dan 85 jaar te worden. Gefeliciteerd, een goede en fijne dag gewenst met allen die in liefde rondom je heen staan. We wensen u Gods zegen toe in het nieuwe levensjaar.
Kerkdiensten:  D.V. zondag 14 juni
Voor de diensten van zondag 14 juni worden de onderstaande gemeenteleden uitgenodigd:
Ochtenddienst: Eck t/m Groe;             Avonddienst: Groo t/m Kemk
Voor vragen kunt u contact opnemen met Marcel van Ballegooijen.   Tel. 0345-641641
 Zie verder de website.
Jubileum ds. Vis: 14 juni 2020 is het precies 50 jaar geleden dat ds. Vis bevestigd werd als predikant en verbonden werd aan de Hervormde Gemeente van Zijderveld. Toen hadden we een bomvolle kerk en waren blij dat we na bijna 2 jaar weer een eigen predikant kregen. Een jonge predikant, die tijdelijk gehuisvest werd in een leegstaand voorhuis van een oude boerderij aan de Dorpsweg, omdat de in aanbouw zijnde pastorie nog niet klaar was. Nu, 50 jaar later, gaat ds. Vis weer voor in de dienst en mag met dankbaarheid worden teruggekeken op een lange periode waarin hij in dienst mocht staan van zijn Heere en Heiland. Alleen, deze keer geen volle kerk, maar een dienst met maximaal 30 personen i.v.m. de coronamaatregelen. We feliciteren ds. Vis met dit jubileum dat hem van Gods wege vergunt is. Nu het niet mogelijk is om ds. Vis na de dienst de hand te drukken, kunnen we hem wel een schriftelijke reactie sturen. Het adres is: ds. J. Vis, Hazelaarsingel 8, 4231DK, Meerkerk.
Geslaagden: Leuk, op verschillende plaatsen in het dorp de vlag in top met een boekentas er aan. Gefeliciteerd jongelui met jullie behaalde examen. Het examen ging misschien wel anders dan verwacht, maar toch, het diploma is binnen. Geniet er van en succes op jullie verdere levensweg. Mogelijk zijn er ook jongeren die een teleurstelling te verwerken kregen. Geef de moed niet op, ook bij jullie komt op enig moment hopelijk de vlag in top.
Beeld en geluid: Wanneer alles naar wens verloopt, kunnen we vanaf a.s. zondag de diensten meebeleven in geluid en beeld. Op dit moment wordt er een camera gemonteerd in de kerk, zodat we via internet de diensten in beeld kunnen meebeleven. De diensten zullen in het vervolg worden uitgezonden via Kerkdienstgemist. Via Kerkomroep zullen de diensten nog een paar weken te beluisteren zijn om alles gestroomlijnd te laten verlopen. De beeld uitzendingen zullen alleen te volgen zijn via Kerkdienstgemist. Eventuele informatie over de wijziging kunnen ingewonnen worden bij de kerkrentmeesters.
Verantwoording: Tijdens het bezorgen van Lichtspoor is door Pie van Meeteren € 10,= ontvangen. Deze gift is met dank vermeld.
Agenda in het kort:
Vrijdag 12 / zaterdag 13 juni  Nacht van het gebed.   Van 21.00 u. tot 1.00 u.
Tenslotte:  Zondagochtend mochten we na 3 maanden voor het eerst weer naar de kerk. Het was fijn weer in de kerk te zijn. En toch was het ook weer vreemd. Een handje vol mensen en de helft van de banken niet beschikbaar. Niet te kunnen zingen, terwijl het uitnodigend was om uit volle borst mee te zingen. We zullen voorlopig met deze maatregelen te maken hebben. Het was een goed en een fijn moment in de kerk, wij hebben de kerkgang gemist; blij dat het weer op gang begint te komen. Voor hen die de volgende diensten mogen bezoeken, goede en fijne momenten gewenst in de kerk. Hen die thuis meeluisteren en kijken wensen we ook gezegende diensten.       Met een hartelijke groet,  Aart Bronkhorst.
 
terug
 
 

Creche
datum en tijdstip 29-11-2020 om 9:00
meer details

Catechisatie Follow Me 12 t/m 15
datum en tijdstip 30-11-2020 om 19:00
meer details

Catechisatie Follow Me Next 16 t/m 19 plus
datum en tijdstip 30-11-2020 om 20:00
meer details

Bijbelkring
datum en tijdstip 02-12-2020 om 20.15 u.
meer details

Creche
datum en tijdstip 06-12-2020 om 9:00
meer details

Collectebonnen verkoop
datum en tijdstip 07-12-2020 om 19.00
meer details

Creche
datum en tijdstip 13-12-2020 om 9:00
meer details

Gebedskring
datum en tijdstip 14-12-2020 om 20.00
meer details

Vrouwenkring
datum en tijdstip 16-12-2020 om Vanaf 9.45 uur koffie en thee, 10.00 uur beginnen we.
meer details

Creche
datum en tijdstip 20-12-2020 om 9:00
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.