Protestantse Kerk in Nederland
Hervormde Gemeente Zijderveld
 
 
2023 WEEK 7 2023 WEEK 7
WEEK 7

Zondag 19 Feb.     9.30 uur: Prop. J Speksnijder Gouda
                               18.30 uur: Ds C. Hoogerwerf   Doorn
Zingen voor de dienst: vm. Ps. 113 vers 1 nm. Ps. 113 vers 2
Kinderoppas: Anne-Linde Kok en Lindi Sterk
Collecten: De eerste collecte is voor de diaconie met als bestemming Noodhulp Aardbeving in Syrië en Turkije. De tweede collecte is voor de kerk. De derde collecte is voor het orgelfonds.

Noodhulp Aardbeving in Syrië en Turkije:
Zoals u wellicht weet, zijn Syrië en Turkije afgelopen week getroffen door een grote aardbeving, waarbij tienduizenden doden en gewonden te betreuren zijn en er grote schade is aangericht aan gebouwen. Wij als Diaconie willen D.V. zondag 19 feb. de diaconiecollecte bestemmen voor noodhulp aan de slachtoffers van deze aardbeving.
Mocht u een bijdrage willen overmaken via de bank, dan is dit ook mogelijk.
U kunt uw bijdrage overmaken op de bankrekening van de Diaconie: 
NL13 RABO 0358 4154 03 o.v.v. noodhulp aardbeving Syrië en Turkije.
Hartelijk dank voor uw bijdrage. De Diaconie.

Bij de diensten: Vogels kijken met de boswachter, kinderen ga je mee? Ga je nog mee vogels kijken als er bij de ingang van het bos een speeltuin is en ook nog een snoeptent? Dan wordt het wel wat lastiger om de boswachter te volgen. Jezus vond Filippus en kort maar krachtig was de roep "Volg mij". Wat doen wij, Jezus volgen? Ook wij worden geroepen te volgen. Volg je Jezus, je krijgt er nooit spijt van. Volg tot het einde, hou vol! Het zou toch heel erg zijn als we vroegtijdig afhaken en bij de speeltuin en snoeptent blijven. Zondag 9 en 10 van de Heidelbergse Catechismus stonden in de avonddienst centraal. Zondag 10, een foutje van de opstellers? Maar nee, ons werd uitgelegd dat het om geloof gaat. God staat boven alles, is in alles er bij. Hij is God en met ons klein menselijk verstand begrijpen wij hem veelal niet. Maar naar Hem mag ons roepen, ons gebed, ja zelf ons schreeuwen uitgaan. Hij, God is in Jezus Christus ons enige houvast.

Ziekte en zorg:  Als u dit leest heeft Eline Kemkes (Kortgerecht 80, 4145 NM Schoonrewoerd) een operatie aan haar been ondergaan. We hopen en bidden, dat de ingreep geslaagd mag zijn. 

Beroepingswerk: Opnieuw was u in de gelegenheid om namen in te dienen van een predikant of proponent, waarvan u denkt dat deze geschikt is als herder en leraar voor de gemeente Zijderveld. Iedere zondag mogen we bidden voor het beroepingswerk. Wilt u dit ook persoonlijk doen? Hartelijk roepen wij ook de clubs, verenigingen en kringen op te bidden voor het beroepingswerk. Laten we God vragen of hij ons een nieuwe dominee wil geven, laten we God vragen of hij een dominee het in zijn hart wil geven om over te komen naar de gemeente van God te Zijderveld. 

Zaaierberichten: Berichten voor de Zaaier kunnen aangeleverd worden tot uiterlijk maandagavond 20.00 uur naar: Zaaier@hervormdzijderveld.nl

Jarig:  Op zondag 19 feb. hoopt dhr. J.A. Ruitenburg (Zijderveldselaan 11, 4122 GN) de zeer gezegende leeftijd van 90 jaar te bereiken. Dankbaarheid is er, dat dhr. Ruitenbug deze leeftijd in gezondheid mag beleven. Hierdoor mag hij veel betekenen in de zorg voor zijn vrouw, al vele jaren. God is goed. Op 20 feb. mag dhr. A. van Eck (Lentehof 7, 4122 GZ) zijn 78e verjaardag vieren. Dankbaar zijn wij met hem, dat deze mijlpaal in het leven bereikt mag worden. Beiden een gezegend nieuw levensjaar toegewenst. 

Open huis pastorie: Na vele uren arbeid van vrijwilligers en andere klussers en financiële bijdragen van veel personen staat de pastorie er nu weer heel mooi bij. De verbouwing is afgerond en de pastorie staat te wachten tot we weer een eigen dominee mogen krijgen. 
We willen iedereen nogmaals heel hartelijk bedanken voor zijn of haar inzet.
Graag willen we iedereen in de gelegenheid stellen om te zien hoe het is geworden. Daarvoor zetten we de deuren open op zaterdag 18 februari tussen 15.00 en 17.00 uur. We hopen u dan te zien. De koffie, fris, etc. staat voor u klaar.
Mocht u na het zien van al het moois besluiten om dat nog financieel te waarderen, dan zijn bijdragen voor de pastorie nog steeds van harte welkom.
Met een vriendelijke groet van de Kerkrentmeesters.

Ringweekend 2023: Je kan je nog steeds opgeven voor het Ringweekend van 24 tot en met 27 februari! Dus ben je 15 jaar of ouder en heb je zin in een gezellig weekend met andere jongen uit 'de Ring', waarin we naast gezelligheid met elkaar praten over het geloof en je relatie met God? Geef je dan snel op via ringweekend@live.nl en hopelijk tot snel!

Concert: Op DV 25 maart zal de band LEEF een concert geven in de Hervormde Kerk van Hagestein. De band bestaat uit twee zangeressen, een pianist en een gitarist, die ook het slagwerk verzorgt. Het concert bestaat uit zelfgeschreven nummers van LEEF en medleys en covers van o.a. Sela, Opwekking, Eline Bakker, Phil Wickham en Mensenkinderen. Met bekende liederen, die iedereen heel hard mee mag zingen tot hele verstilde gevoelige nummers die LEEF vierstemmig zingt, belooft het een prachtige avond te worden!
Geef je nu snel op via www.bandleef.nl Toegang is gratis!

Agenda in het kort:
 

Zaterdag        18 feb. Volleyballen in Asperen 

Zondag           19 feb. Jeugdvereniging

Maandag        20 feb. Catechisatie

Dinsdag          21 feb. Belijdeniscatechisatie 
Woensdag     22 feb. Meisjesclub en Bijbelkring
Donderdag     23 feb. Tienerclub

Ten slotte:                 Een hartelijke groet van uw, jouw kerkenraad.      
                                               

 
terug
 
 
 
 

Creche
datum en tijdstip 16-06-2024 om 09:00
meer details

Creche
datum en tijdstip 23-06-2024 om 09:00
meer details

Kerkradio
datum en tijdstip 25-06-2024 om 19.30 u.
meer details

Creche
datum en tijdstip 30-06-2024 om 09:00
meer details

Creche
datum en tijdstip 07-07-2024 om 09:00
meer details

Gebedskring
datum en tijdstip 08-07-2024 om 20.00
meer details

Creche
datum en tijdstip 14-07-2024 om 09:00
meer details

Creche
datum en tijdstip 21-07-2024 om 09:00
meer details

Creche
datum en tijdstip 28-07-2024 om 09:00
meer details

Kerkradio
datum en tijdstip 13-08-2024 om 19.30 u.
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.