Protestantse Kerk in Nederland
Hervormde Gemeente Zijderveld
 
 
2023 WEEK 6 2023 WEEK 6
WEEK 6

Zondag 12 Feb.     9.30 uur: Ds. F. Maaijen          Zwijndrecht
                               18.30 uur: Ds. G.J. Glismeijer  Gouda
Zingen voor de dienst: vm. Ps. 146 vers 1 nm. Ps. 146 vers 8
Kinderoppas: Anita Middelkoop en Iris Middelkoop
Collecten: De eerste collecte is voor de diaconie. De tweede collecte is voor de kerk. 

Bij de diensten: De priesterlijke zegen, die aan het eind van iedere kerkdienst ons wordt meegegeven, is bij de jongeren een favoriet. Het markeert het einde van de dienst. Maar is het ook niet een geweldig moment in de dienst? God geeft ons mee, dat Hij ons behoedt, dat Hij zijn aangezicht over ons zal lichten en ons genadig zal zijn. Hij verheft zijn aangezicht over ons en geeft ons vrede. Machtige woorden, die met ons mee mogen gaan in de week, die dan voor ons ligt. Met mooie eenvoudige beelden werd ons in de avonddienst meegegeven wat Jezus voor ons betekent, wat Jezus doet. Het Licht wat gekomen is. Het Licht wat het duister wegneemt. Dat Licht, de Heere Jezus, moeten we dus niet onder de korenmaat of onder een bed zetten, maar voluit laten schijnen in deze duistere wereld, maar ook misschien wel in je eigen hart.

Ziekte en zorg:  Dankbaar mogen we zijn met mevr. J. Ruitenburg - Schep (Zijderveldselaan 11, 4122 GN), dat zij weer wat opgeknapt is. God is goed en geeft dat zij nog in het midden van haar geliefden mag zijn. Mevr. N. van Meeteren - de Vor (Kerkweg 16, 4122 GC)  is afgelopen periode voor onderzoeken in het ziekenhuis geweest.
Zij wacht op de uitslag en mogelijk een behandeling. Sterke God haar in deze weg.

Overleden: 4 feb. is mevr. Hermina Janna Verheij - Kamphuis overleden.
Mevr. Verheij was weduwe van onze oud predikant, Ds. D.N. Verheij.
Zij mocht de leeftijd van 80 jaar bereiken. Sterke de Heere de familie in dit verlies. Condoleren op D.V. vrijdag 10 feb. van 19.30 uur tot 20.30 uur in de aula, Nijeborg 2 te Renswoude. De rouwdienst wordt gehouden D.V. zaterdag 11 feb. om 10.30 uur in de Koepelkerk, Kerkstraat 3 te Renswoude. 
Corespondentieadres: Spikhorst 73, 3927 DC Renswoude.
 

 
Beroepingswerk: Opnieuw bent u in de gelegenheid om namen in te dienen van een predikant of proponent, waarvan u denkt dat deze geschikt is als herder en leraar voor de gemeente Zijderveld. U kunt dit schriftelijk of per email doen, scriba@hervormdzijderveld.nl. Ook kunt u namen opvragen van predikanten of proponenten die beroepbaar zijn, via dit mailadres. De namen kunnen ingediend worden tot zaterdag 18 feb. a.s.

Zaaierberichten: Berichten voor de Zaaier kunnen aangeleverd worden tot uiterlijk maandagavond 20.00 uur naar: Zaaier@hervormdzijderveld.nl

Jarig:  Dhr. C.L. van Meeteren (Kerkweg 16, 4122 GC) gedenkt op 16 feb. zijn verjaardag. Hij hoopt dan de gezegende leeftijd van 87 jaar te bereiken. 87 jaar gespaard door God, die met zijn zorg omringde. Een gezegend nieuw levensjaar toegewenst.
Voedselbank: Zaterdag 11 feb. is het weer de inleverdag van hulpgoederen voor de voedselbank. U kunt uw goederen brengen naar Arie van Eck, Lentehof 7 te Zijderveld. Hartelijk dank voor uw steun.
Kerkradio: DV dinsdagavond 14 feb. is er om 19.30 uur een kerkradio-uitzending. De meditatie wordt verzorgd door ouderling Jos Lam. Luistert u ook mee?
Ouderenmiddag: D.V. woensdag 15 feb. zijn we hartelijk uitgenodigd in Schoonrewoerd voor een gezamenlijke bijeenkomst. Deze middag begint om 14.15 uur in de Hervormde Kerk. De middag wordt voortgezet in het Kerkelijk Centrum, waar natuurfotograaf De heer Scholten ons mooie beelden laat zien van de natuur. Om 13.45 uur verwachten we u bij het K.C. “De Oude School” om gezamenlijk naar Schoonrewoerd te gaan. 

Open huis pastorie: Na vele uren arbeid van vrijwilligers en andere klussers en financiële bijdragen van veel personen staat de pastorie er nu weer heel mooi bij. De verbouwing is afgerond en de pastorie staat te wachten tot we weer een eigen dominee mogen krijgen. 
We willen iedereen nogmaals heel hartelijk bedanken voor zijn of haar inzet.
Graag willen we iedereen in de gelegenheid stellen om te zien hoe het is geworden. Daarvoor zetten we de deuren open op zaterdag 18 februari tussen 15.00 en 17.00 uur. We hopen u dan te zien. De koffie, fris, etc. staat voor u klaar.
Mocht u na het zien van al het moois besluiten om dat nog financieel te waarderen, dan zijn bijdragen voor de pastorie nog steeds van harte welkom.
Met een vriendelijke groet van de Kerkrentmeesters.

ZAJW: Ga jij de strijd aan met je kerkenraad? Gaat u de strijd aan met de jeugd? Dat kan tijdens het volleybaltoernooi van het ZAJW. Het volleybaltoernooi wordt gehouden op DV. zaterdag 18 februari om half 8 in De Wiel. Meld je aan voor DV. maandag 13 februari bij Anneke Verveer (06-13280632) of via zajw@live.nl. Wie gaat er met de beker vandoor? 
U bent ook van harte welkom om te komen kijken en supporten. 

Ringweekend 2023: Heb jij je al opgegeven voor het Ringweekend 24 tot en met 27 feb.? Nog niet? Doe dat dan snel via ringweekend@live.nl of check onze instagram/facebookpagina. Verdere informatie volgt via de mail. 
Tot snel! De ringweekend commissie.

Concert: Op DV 25 maart zal de band LEEF een concert geven in de Hervormde Kerk van Hagestein. De band bestaat uit twee zangeressen, een pianist en een gitarist, die ook het slagwerk verzorgt. Het concert bestaat uit zelfgeschreven nummers van LEEF en medleys en covers van o.a. Sela, Opwekking, Eline Bakker, Phil Wickham en Mensenkinderen. Met bekende liederen, die iedereen heel hard mee mag zingen tot hele verstilde gevoelige nummers die LEEF vierstemmig zingt, belooft het een prachtige avond te worden!
Geef je nu snel op via www.bandleef.nl Toegang is gratis!
 

Verantwoording: De weekcollecten voor de kerk over de maand januari bedragen totaal  

€  1840,28. In dit bedrag zijn inbegrepen: de extra collecte van 1 januari;

de bedragen die in de kerk zijn ontvangen en de bedragen die via de bank zijn binnengekomen. De inhoud van de maquette die onder de toren staat bedraagt over de maand januari € 78,15. Vervolgens zijn de navolgende giften ontvangen: € 10,00 tijdens bezoek door ds. J. de Jong; € 20,00 tijdens huisbezoek door de ouderlingen B. de Jong en A. Lam en € 30,00 betreft sponsoractie Verkroost Kaas en Kip. Heel hartelijk dank voor uw financiële ondersteuning.                         De kerkrentmeesters.Agenda in het kort:
 

Zaterdag        11 feb. Inleveren goederen voor voedselbank

Maandag        13 feb. Catechisatie

Dinsdag          14 feb. Belijdeniscatechisatie en Kerkradio-uitzending
Woensdag     15 feb. Vrouwenkring, Jongensclub

Ten slotte:                 Een hartelijke groet van uw, jouw kerkenraad.      
                                               

 
terug
 
 
 
 

Creche
datum en tijdstip 19-05-2024 om 09:00
meer details

Kerkradio
datum en tijdstip 21-05-2024 om 19.30 u.
meer details

Creche
datum en tijdstip 26-05-2024 om 09:00
meer details

Creche
datum en tijdstip 02-06-2024 om 09:00
meer details

Creche
datum en tijdstip 09-06-2024 om 09:00
meer details

Gebedskring
datum en tijdstip 10-06-2024 om 20.00
meer details

Creche
datum en tijdstip 16-06-2024 om 09:00
meer details

Creche
datum en tijdstip 23-06-2024 om 09:00
meer details

Creche
datum en tijdstip 30-06-2024 om 09:00
meer details

Creche
datum en tijdstip 07-07-2024 om 09:00
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.