Protestantse Kerk in Nederland
Hervormde Gemeente Zijderveld
 
 
2023 WEEK 48 2023 WEEK 48
WEEK 48

Zondag 3 dec. Eerste advent zondag
                   9.30 uur: Ds. J. Vis  Voorbereiding Heilig Avondmaal Meerkerk
                 18.30 uur: Ds. M. A. van den Berg                                 Groot-Ammers
Zingen voor de dienst: vm. ps 68 vers 13, nm. ps. 68 vers 16
Kinderoppas: Renate Kok en Joanne Hogenhout
Collecten: De eerste collecte is voor de diaconie, de tweede collecte is voor de kerk. De derde collecte, is de maandelijkse extra collecte eveneens voor de kerk.

Bij de diensten: Afgelopen zondag was het eeuwigheidzondag waarbij de gemeenteleden werden herdacht die ons het afgelopen kerkelijk jaar ontvallen zijn. In de ochtenddienst mochten we van de uitnodiging  horen die iedereen ontvangt voor de bruiloft van de Zoon van de Koning. Ook een ieder van ons is hiervoor uitgenodigd; of we nu goede of slechte mensen zijn. De nodiging lag er voor degene die ons voorgegaan zijn en ligt er ook voor ons die nog in de wereld zijn. Laten we aan deze uitnodiging dan ook gehoor geven. In de avonddienst mochten we horen dat Jezus tegen Martha zegt: Ik ben de opstanding en Het Leven. Als we door het geloof in Jezus een levenslijn hebben met onze Heere en Heiland dan mogen we geborgen zijn in leven en sterven.

Ziekte en zorg: Voor zover we weten ligt er niemand in het ziekenhuis, maar dat houdt niet in dat er thuis of in de verpleeghuizen geen zorgen zijn, dit kan zowel lichamelijk als op geestelijk gebied zijn. Een ieder wensen we in alle omstandigheden de nabijheid van de Heere toe.

Jarig: Op DV 7 dec. is mevr. G.M. Vink - de Gans (Dorpsweg 42, 4122 GH) jarig. Gonny mag dan de leeftijd van 78 jaar bereiken. We willen haar dan ook van harte feliciteren met deze dag. Langs deze weg wensen we je een goede en fijne dag toe. Looft den Heer want Hij is goed.

Geboorte: Donderdag 23 November zijn Martinus en Francis Gerber (Dorpsweg 25, 4122GE, Zijderveld) de trotse ouders geworden van een dochter genaamd Olivia. Wij feliciteren hen en de grootouders van harte en wensen hen God zegen toe bij de opvoeding.

Zaaierberichten: Berichten voor de Zaaier kunnen aangeleverd worden tot uiterlijk maandagavond 20.00 uur naar: Zaaier@hervormdzijderveld.nl


Kerkradio uitzending: Op dinsdag 5 dec. is er een kerkradio uitzending. U kunt dan luisteren naar psalmen en geestelijke liederen. Aanvang 20.00 uur. Een heel goed moment toegewenst.

Catechisatie: dinsdagavond 5 december wordt er geen catechisatie gegeven..

Bezinningsuur: Woensdagavond 6 dec. willen we met elkaar weer stilstaan en ons een moment bezinnen in de rijkdom die er is in het houden van het Heilig Avondmaal.
Weet u zich van harte welkom om 20.00 uur in het K.C.

Voedselbank: Ook in de komende decembermaand wil de voedselbank voor hun deelnemers kerstpakketten samenstellen, dit om de mensen weer een hart onder de riem te steken. De voedselbank Leerdam hoopt rond de 200 kerstpakketten te kunnen samenstellen voor de deelnemers van de voedselbank en voor mensen nét boven de armoedegrens; de pakketten zullen op 21 en 24 december uitgedeeld worden. Naast de gebruikelijke producten die ingeleverd worden is de voedselbank op zoek naar kerstpakketproducten die een leuke aanvulling zijn op het normale assortiment. 
Het wordt ook zeer gewaardeerd wanneer u een kersthanger of een kerstkaart met een (anonieme) persoonlijke kerstwens/ groet toevoegt.  Het inleveren van de hulpgoederen voor de maand december is op  D.V. 9 decemberbij Arie van Eck; Lentehof 7 te Zijderveld. Wellicht dat u iets extra’s kunt missen voor het kunnen samenstellen van de  kerstpakketten. Hartelijk dank voor uw steun.

Kerstattentie: Gezocht: vrijwilligers, die een kerstattentie willen bezorgen in ons dorp. Dit gaat in samenwerking met de Zendings-en Evangelisatiecommissie. We hopen dit D.V. in week 51 huis aan huis te bezorgen en hiermee de inwoners van het dorp uit te nodigen voor de kerstdiensten. Je mag je opgeven via zeczijderveld@hotmail.com of bij Laura v.d. Lee ( 06-29576965) graag voor 29 november. Vermeld daarbij jouw telefoonnummer en of je maandag 18, dinsdag 19 of woensdag 20 december beschikbaar bent. Het bezorgen mag zowel overdag als in de avond. We zien uit naar jullie reactie.
Vriendelijke groet, de Zendings-en Evangelisatiecommissie.


Kerstconcert: De Chr. Gem. Zangvereniging “Laudate Dominum” nodigt u uit voor hun kerstconcert op D.V. 18 december 2023 in de Hervormde kerk van Zijderveld. Aanvang: 20.00 uur. Het koor staat o.l.v. Reijco Roseboom en de muzikale begeleiding wordt verzorgt door Willem van Beek (orgel). Komt u luisteren en met ons meezingen? U bent van harte welkom!

Agenda in het kort:
Zondag       3 dec.     Jeugdvereniging      
Dinsdag      5 dec.       Kerkradio uitzending
Woensdag  6 dec.     Jongensclub, Bezinningsuur
Donderdag 7 dec.      Tienerclub, Kerkenraadsvergadering

Ten slotte:                             Een hartelijke groet van uw, jouw kerkenraad.

 
terug
 
 
 
 

Creche
datum en tijdstip 16-06-2024 om 09:00
meer details

Kerkradio
datum en tijdstip 18-06-2024 om 19.30 u.
meer details

Creche
datum en tijdstip 23-06-2024 om 09:00
meer details

Creche
datum en tijdstip 30-06-2024 om 09:00
meer details

Creche
datum en tijdstip 07-07-2024 om 09:00
meer details

Gebedskring
datum en tijdstip 08-07-2024 om 20.00
meer details

Creche
datum en tijdstip 14-07-2024 om 09:00
meer details

Creche
datum en tijdstip 21-07-2024 om 09:00
meer details

Creche
datum en tijdstip 28-07-2024 om 09:00
meer details

Creche
datum en tijdstip 04-08-2024 om 09:00
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.