Protestantse Kerk in Nederland
Hervormde Gemeente Zijderveld
 
 
2023 WEEK 34 2023 WEEK 34
Zondag 27 augustus  
                               9.30 uur: Ds. F. van Roest        Zeist
                             18.30 uur: Ds. A. van Dalen        Lopikerkapel

Zingen voor de dienst: vm. ps. 71 vers 14, nm. ps. 71 vers 17 
Kinderoppas: Eshter Kool en Mirthe van Vliet
Collecten: De eerste collecte is voor de diaconie, de tweede collecte is voor de kerk. 

Bij de diensten: "Wandel op God weg" was het thema van de morgendienst. Centraal stond: gebed om leiding, gebed om verlossing en gebed om vergeving. Het gaat om wandelen in de paden en op de wegen van God en dit in een vertrouwelijke relatie met Hem. Hoe dan? Door heel veel van God te houden. Met afsluiting van de VBW ging het over het min teken. Dit naar aanleiding van het vergeven, kwijtschelden van schuld. Oneindig veel vergeeft God ons. Niet te tellen. Ook wij hebben die opdracht. Het betekent dat, als we iets kwijt schelden van schuld, er iets af gaat, min dus. Wij hebben liever plus, maar God geeft ons een andere opdracht.

Ziekte en zorg: Mevr. Meta Brouwer - Vermaat is al enige tijd opgenomen in verzorgingsinstelling “Altrecht", locatie Den Eik (adres: Gedachtengang 6, 3705 WH  Zeist). Tijdens een val daar heeft ze haar elleboog gebroken. We wensen haar van harte beterschap toe. Een kaartje stelt ze erg op prijs. Afgelopen week is mevr. Riet van Eck - Kemkes (Graaf Huibertlaan 43a, 4121 EN Everdingen) opgenomen in het St. Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein (afd. 3 kamer 305) met gezondheidsklachten. Onderzoeken hebben plaatsgevonden. We hopen en bidden dat er weer vooruitgang en herstel mag komen. We willen meeleven met dhr. en mevr. Bas en Sinie Hol ('t Werfje 3, 4122 GS). De gezondheidssituatie van Bas is moeitevol, er wordt gezocht naar een plaatsje voor verzorging. Een zware weg als je zo lang samen hebt mogen optrekken. Weet dat de Heere jullie altijd ziet en ook met jullie meegaat. 
 
Gemeenteleden die elders wonen of verblijven:
In zorgcentrum  “Huis ter Leede”  te  Leerdam:
Mevr.  J. Sleeuwenhoek – den Braber,
Eiland 112, 4143 EV Leerdam.
In zorgcentrum “Lingesteyn “ te Leerdam:
Mevr. P.H. Kemkes – de Vries,
Lingesteynplantsoen 87,  4141 GJ  Leerdam.
In zorgcentrum “Lingesteyn “ te Leerdam:
Mevr. J. van Hemert - den Hartog,
Lingesteynplantsoen 64, 4141GJ Leerdam.
 
Zaaierberichten: Berichten voor de Zaaier kunnen aangeleverd worden tot uiterlijk maandagavond 20.00 uur naar: Zaaier@hervormdzijderveld.nl

Beroepingswerk: Als alles volgens plan mag verlopen, hopen we vrijdagavond het beroep bij Ds. J. Domburg te brengen. Dominee Domburg heeft 3 weken de tijd om na te denken over het op hem uitgebrachte beroep naar Zijderveld. Wilt u meeleven, door bijv. een kaartje te sturen, het adres van de fam. J. Domburg is: "Goudenregenlaan 52, 5308 LH te Aalst. Opnieuw vragen wij u om dit uitgebrachte beroep in uw, in jouw gebed op te dragen aan God, Hij weet welke weg er moet worden gegaan.

Kerkradio: Op dinsdag 29 aug. DV is er van 19.30 tot 20.00 uur weer een kerkradio uitzending. De meditatie zal verzorgd worden door ouderling M. van Ballegooijen.


Kerkenraad: Op DV 31 aug. hoopt de kerkenraad weer te vergaderen. Altijd zijn er weer veel zaken die de aandacht vragen. Wilt u voor dit stukje werk bidden!

Terugblik VBW
Wat mochten we genieten en veel momenten van dankbaarheid en verwondering mogen ervaren in de VBW-week!
Tijdens de morgens luisterden en zongen we over Gods liefde en trouw uit de Bijbel en waren we intensief en geconcentreerd bezig aan het werkje.
Er waren verschillende activiteiten tijdens de morgens en middagen, waarbij de kinderen enthousiast meededen. Een van de activiteiten was het ruilspel ‘voor een appel en een ei’, waarvoor de kinderen het dorp ingingen om spullen te ruilen. De opbrengst was om stil van te worden! Dit gaat naar Stichting Roemenië, die in Roemenië de spullen verkoopt en van dat geld voor de ouderen daar tafeltje-dekje financiert.
 De tieners hadden een gezellige avond gehad, waarbij ze genoten van zelfgebakken minipizza’s. 
 En we hadden het grote kinderfeest, waar we spellen speelden met veel verschillende mensen. Zó bijzonder en mooi! We mochten horen tijdens de openluchtdienst over dat God alle zonden vergeeft, wanneer wij ze belijden. Daarom hebben we de opdracht dit ook te doen naar onze naasten. 
Alle mensen die hebben geholpen (in welke vorm dan ook): Heel hartelijk dank voor uw/jullie hulp! Vele handen maken licht werk en met uw hulp kunnen we met dankbaarheid terugkijken op een geslaagde week! Bovenal danken we Hem, Die voor ons heeft gezorgd, zodat we bovenstaande hebben kunnen ervaren. 

Save-the-date: Van D.V. 15-17 september is er opening winterwerk. Via een flyer, de website en in de Zaaier van volgende week wordt u nader geïnformeerd.

Agenda in het kort:
Dinsdag 29 augustus            Kerkradio
Donderdag 31 augustus       Kerkenraadsvergadering

Ten slotte:                             Een hartelijke groet van uw, jouw kerkenraad.      
                                   


 
terug
 
 
 
 

Creche
datum en tijdstip 21-07-2024 om 09:00
meer details

Kerkradio
datum en tijdstip 23-07-2024 om 19.30 u.
meer details

Creche
datum en tijdstip 28-07-2024 om 09:00
meer details

Creche
datum en tijdstip 04-08-2024 om 09:00
meer details

Creche
datum en tijdstip 11-08-2024 om 09:00
meer details

Kerkradio
datum en tijdstip 13-08-2024 om 19.30 u.
meer details

Creche
datum en tijdstip 18-08-2024 om 09:00
meer details

Creche
datum en tijdstip 25-08-2024 om 09:00
meer details

Creche
datum en tijdstip 01-09-2024 om 09:00
meer details

Creche
datum en tijdstip 08-09-2024 om 09:00
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.