Protestantse Kerk in Nederland
Hervormde Gemeente Zijderveld
 
 
2023 WEEK 3 2023 WEEK 3
WEEK 3

Zondag 22 jan.     9.30  uur: Ds. L. van Wingerden          's-Hertogenbosch  Themadienst
                               18.30 uur: Dhr. R. Verkaik                    Hardinxveld-Giessendam
Zingen voor de dienst: vm. OTH 363 Breng ons samen.  nm. Ps. 146 vers 1
Kinderoppas: Jantine Sterk en Jasper de Leeuw
Collecten: De eerste collecte is voor de diaconie, met als bestemming, Operatie Mobilisatie. De tweede collecte is voor de kerk. 

Bij de diensten: Doe goed en zoek recht (Jes. 1 vers 17,) was het thema van de preek van zondagmorgen. Met dit thema werd ook de week van het gebed geopend. Op indringende wijze spreekt God met Zijn volk via de profeet Jesaja. Israël doet geen goed en zoekt geen recht. Hun geloof zit alleen maar aan de buitenkant en daar walgt God van. God wil rechten met zijn volk. Hoe wonderlijk valt deze rechtszaak uit. Uw zonden als scharlaken, rood als karmozijn, ze zullen worden zo wit als sneeuw. (Jes. 1 vers 18). Wel naar God luisteren en niet ongehoorzaam zijn, is de waarschuwing in de volgende verzen van Jesaja 1. Geloof in de macht van het Woord, was in de avonddienst het thema. Jezus houdt een toespraak een leerrede, maar hoe weinigen komen naar Jezus naar aanleiding van Jezus boodschap. Het Woord van Jezus geloven, dat is de oproep. De legerofficier deed dit, ook al vond hij het van zichzelf niet waard, dat Jezus onder zijn dak zou komen. 
Eén Woord, dat was genoeg voor de legerofficier, wat een geloof sprak hier uit. Jezus verwonderde zich hier over.
  
Ziekte en zorg: Marieke Kemkes (Kortgerecht 80, 4145 NM Schoonrewoerd) mocht weer thuiskomen uit het ziekenhuis. Een periode van herstel en weer op krachten komen zal nodig zijn. We wensen jullie als gezin de nabijheid van God toe. We denken ook aan allen die nog op een of andere wijze te maken hebben met gevolgen van Covid, griep of andere ziekte, waar soms een heel lange weg voor moet worden gegaan. Heel veel sterkte toegewenst in de soms moeitevolle weg. Weet dat God er van weet, ook al ervaart u, jij dat mogelijk niet of niet altijd.

Geboorte: Op 10 jan. werden Hans en Geerdine Bok (Graaf Huibertlaan 39, 4121 EN Everdingen) verblijdt met de geboorte van een zoon. Zij hebben hem de naam Jelte Matthias gegeven. Zijn roepnaam is Jelte. God gaf leven en spaarde leven, reden voor grote dankbaarheid. Langs deze weg van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon. Wijsheid toe gebeden in het zorgen voor Jelte en in de opvoeding.

Zaaierberichten: Berichten voor de Zaaier kunnen aangeleverd worden tot uiterlijk maandagavond 20.00 uur naar: Zaaier@hervormdzijderveld.nl

Jarig: Woensdag 25 jan. DV hoopt Dhr. Cees van Brenk (Dorpsweg 7, 4122 GD) zijn verjaardag te vieren. Hij mag de leeftijd van 78 jaar bereiken. Op DV zaterdag 28 jan. mag Dhr. Arie Middelkoop (Zijderveldselaan 4, 4122 GP) zijn 79ste verjaardag gedenken. Van harte gefeliciteerd met deze gedenkdag, looft de Heere voor zijn zorgende liefde.
Koffiedrinken: Na de themadienst met als thema: ‘De Bijbel van A tot Z het Woord van God’, willen we met elkaar koffie, thee of fris te drinken in de Oude school.
Vrouwenkring: Woensdag 25 januari D.V. zal er een lezing zijn over het thema: 'Hoe is jouw karakter? (en leg dat naast dat van Jezus). Aan de hand van vier discipelen wordt ons karakter helder gemaakt. Welk karakter we ook hebben, er wordt van ons gevraagd iets van het beeld van de Heere Jezus te weerspiegelen. De Heere Jezus wordt dan steeds groter en ons 'ik' steeds kleiner. 

Voor wie: alle vrouwen uit de regio, dus nodig graag familie, buurvrouwen, vriendinnen, kennissen uit.
Datum: D.V. woensdag 25 januari. 
Tijd: 10.00-12.00 uur (inloop 9.45 uur). 
Waar: Kerkelijk Centrum 'De Oude School', Kerkweg 9, 4122 GC Zijderveld. 
Voor contact: vrouwenkring@hervormdzijderveld.nl

Kerkbalans 2023: De landelijke actie Kerkbalans met als thema “Geef vandaag voor de kerk van morgen” komt er binnenkort weer aan. In Zijderveld zullen de kerkrentmeesters en notabelen daarvoor bij u aan de deur komen. Dat zal zijn in de periode tussen 14 jan. 2023 en 28 jan. 2023. Een gezonde financiële situatie is belangrijk voor de kerk. Daarom vragen we elk jaar aan al onze leden om een bijdrage. Het is een vrijwillige bijdrage, maar we kunnen niet zonder! De inkomsten uit Kerkbalans vormen de financiële basis voor onze kerk. We hopen dan ook dat we, net als voorgaande jaren, weer op u mogen rekenen.
Activiteitencommissie: U bent van harte uitgenodigd op D.V. zaterdag 28 januari 2023 voor de pannenkoekenavond of de Running Diner. De pannenkoekenavond is in het K.C. en de Running Diner vindt plaats bij gemeenteleden thuis. We zien uit naar uw/jouw komst.
ZAJW: Op zaterdag 18 feb. (LET OP: is voor het ringweekend) is het weer tijd voor ons jaarlijkse volleybal toernooi. Het begint om 19:30, inloop vanaf 19:00. Heb je zin om mee te doen samen met je JV, je vrienden of de kerkenraad? Geef je dan snel op via zajw@live.nl of Anneke Verveer (06-13280632). Opgeven kan tot uiterlijk 13 feb.! Geef je met 5 t/m 7 personen op als team. Bedenk ook een leuke naam voor je team. Eén persoon uit het team is de teamcaptain. Van de teamcaptain ontvangen wij graag op de avond zelf het geld van het gehele team (7 euro per persoon). Wanneer je geen team kunt maken, kan je je ook individueel opgeven. Wij proberen dan vanuit de individuele aanmeldingen een team samen te stellen.

Ringweekend 2023 Ben jij 15 jaar of ouder en lijkt het je leuk om (weer) mee te gaan op het Ringweekend? Een weekend weg met jongeren uit de Ring waarin ruimte is voor gezelligheid, maar waarin we ook met elkaar praten over het geloof en wat dit betekend in jouw leven. Nieuwsgierig of twijfels? Neem dan een kijkje op onze facebook of instagram pagina! Noteer de datum van 24 tot en met 27 februari 2023 en geef je snel op via
ringweekend@live.nl. Verdere informatie volgt via de mail. Tot dan! De ringweekend Commissie 

Parkeren voor de pastorie: We hebben in een deel van de tuin van de pastorie ruimte gemaakt voor parkeerplaatsen. Het vak rechts is bedoeld om fietsen neer te zetten. Het vak links is bestemd voor auto’s. Het is de bedoeling dat deze vakken gebruikt worden door mensen die met de auto naar de kerk komen en die wat ouder of wat slechter ter been zijn. Verder kan een predikant die bij ons een preekbeurt heeft zijn auto daar parkeren. Binnenkort zullen we bordjes neerzetten die de bedoeling van de parkeerplaatsen aangeven.
 

Verantwoording: Via de bank is een gift van € 400,00 ontvangen voor het orgelfonds. Hartelijk dank voor uw financiële bijdrage. De kerkrentmeester.


Agenda in het kort:

Maandag        23 jan. Catechisatie 

dinsdag          24 jan. Belijdeniscatechisatie
Woensdag     25 jan. Vrouwenkring, Meisjesclub en Bijbelkring
Donderdag     26 jan. Tienerclub

Ten slotte:                 Een hartelijke groet van uw, jouw kerkenraad.      
                                               

 
terug
 
 
 
 

Creche
datum en tijdstip 19-05-2024 om 09:00
meer details

Kerkradio
datum en tijdstip 21-05-2024 om 19.30 u.
meer details

Creche
datum en tijdstip 26-05-2024 om 09:00
meer details

Creche
datum en tijdstip 02-06-2024 om 09:00
meer details

Creche
datum en tijdstip 09-06-2024 om 09:00
meer details

Gebedskring
datum en tijdstip 10-06-2024 om 20.00
meer details

Creche
datum en tijdstip 16-06-2024 om 09:00
meer details

Creche
datum en tijdstip 23-06-2024 om 09:00
meer details

Creche
datum en tijdstip 30-06-2024 om 09:00
meer details

Creche
datum en tijdstip 07-07-2024 om 09:00
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.